Termeni si conditii

BOOKSTER

1. DEFINITII SI TERMENI

BOOKSTER – este marca inregistrata si denumirea sub care societatea TCE Delivering Happiness SRL, persoana juridica, cu sediul in Bucuresti, Drumul Sabareni nr. 24-26, Corp Administrativ, Parter, avand codul unic de inregistrare fiscala 43370198, și reprezintă o platformă de conectare, personalizare, facilitare si promovare a accesului la lectura intre cititori si diversele biblioteci inscrise in platforma www.bookster.ro

Utilizator - orice persoana fizica inregistrata pe Site care, prin crearea si/sau utilizarea unui Cont, are sau obtine acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Bookster (electronic, telefonic, etc.).

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola, care permite Utilizatorului acces la Site si care contine informatii despre Utilizator si istoricul Utilizatorului in Site.

Pagina de profil – sectiune din Cont in care sunt afisate informatii despre activitatea Utilizatorului pe Site (data inregistrarii, Materiale citite, Wishlist, etc.). Pagina de profil poate fi:
 • Publica: orice Utilizator o poate vizualiza daca face o cautare dupa numele titularului Contului sau are un link direct.
 • Privata: poate fi vizualizata numai de titularul Contului. Utilizatorul are posibilitatea de a-si seta Pagina de profil ca fiind Privata oricand, direct din Contul sau.

Wishlist – pagina web din Pagina de profil in care Utilizatorul poate adauga Materiale pe care le considera a fi preferate si pe care, ulterior, le poate accesa.

Site – domeniul www.bookster.ro si subdomeniile acestuia.

Imprumut – un Material din colectiile bibliotecilor prezente in platforma Bookster accesat de Utilizator ce intervine ca forma de comunicare intre Bookster si Utilizator prin care Utilizatorul transmite catre Bookster, prin intermediul Site-ului, intentia sa de a accesa Materiale de pe Site.

Materiale – carti, articole tiparite, articole online, audiobook-uri, studii de caz sau video-uri de la diverse biblioteci, indexate, prezentate si disponibile in platforma Bookster.

Campanie – actiunea de a derula initiative de comunicare in scopul incurajarii lecturii printre Utilizatori.

Continut - orice element din Site, inclusiv texte, imagini, elemente video, etc.

Recenzie - o evaluare scrisa de catre Utilizatorul unui material, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Utilizator fata de un Material. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare produs putand primi un punctaj de la o stea, la zece stele.

Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unei Recenzii sau a unui alt comentariu.

Document – prezentii Termeni si Conditii.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail), SMS, mesaj prin Whatsapp, Facebook Messenger ori alta platforma sau orice alta forma de comunicare, asupra Materialelor si/sau a Campaniilor desfasurate de Bookster intr-o anumita perioada si/sau asupra Continutului, Site-ului, unor produse sau servicii sau a Bookster, fara niciun angajament din partea Bookster cu referire la informatiile continute de acesta.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Materialelor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea pe Site si/sau prin fiecare utilizare a Contului, Utilizatorul este de acord cu si consimte in mod expres la toate prevederile din prezentul Document (asa cum se gasesc ele pe Site la momentul utilizarii curente), Document care guverneaza relatia dintre Utilizator si Bookster.

2.2. Bookster isi rezerva dreptul de a modifica oricand Documentul, in mod unilateral, iar prin utilizarea Contului, Utilizatorul isi exprima acordul cu privire la respectivele modificari, asa cum apar ele pe Site in acel moment.

2.3. Prin acceptarea prezentului Document, Utilizatorul este de acord si consimte la Regulamentele de functionare ale bibliotecilor partenere prezente in Site, de la care realizeaza Imprumuturi. Utilizatorul va fi informat in momentul primului Imprumut de la o biblioteca despre acest lucru si va putea consulta regulamentul acesteia.
2.4. Utilizatorul isi poate retrage oricand consimtamantul, in mod expres, printr-un e-mail trimis la adresa citesc@bookster.ro, intelegand ca prin retragerea consimtamantului va pierde accesul la Cont si la Continut.

3. POLITICA DE IMPRUMUTURI ONLINE

3.1. Utilizatorii pot efectua Imprumuturi de la biblioteci in mod gratuit, in limita stocului disponibil pentru fiecare titlu la bibliotecile care au înregistrat titlul respectiv în platformă.

3.2. Comunicarea cu Bookster se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “Scrie-ne” din Site. Bookster are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3. Bookster poate publica pe Site informatii despre Materiale detinute de diversele biblioteci si/sau Campanii initiate de catre Bookster, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil la parteneri.

3.4. Fiecare Cont are un caracter individual, deci poate fi folosit doar de catre si in folosul Utilizatorului pe numele caruia a fost creat. Utilizatorul accepta acest lucru si intelege ca nerespectarea acestei obligatii poate duce la anularea de catre Bookster a Contului si la pierderea de catre Utilizator a accesului la Site si la Continut.

4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Bookster poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Imprumutului de la diverse biblioteci, cu informarea Utilizatorului, nefiind necesar acordul acestuia.

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Bookster, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

5.2. Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea oricarui Continut, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de Bookster, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Bookster asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Bookster.

5.3. Orice Continut la care Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Bookster si acesta si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Bookster cu referire la acel Continut.

5.4. In cazul in care Bookster confera Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit Continut, la care Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor Continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor Continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Bookster pentru respectivul Utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest Continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui Continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

5.5. Niciun Continut transmis catre Utilizator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic etc.) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie si nu implica nicio obligatie contractuala din partea Bookster fata de Utilizator.

5.6. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

6. IMPRUMUTUL

6.1. Utilizatorul poate efectua, in mod gratuit, Imprumuturi de la biblioteci prin Site in masura in care exista stoc disponibil pentru Materialele dorite la acestea.

6.2. Utilizatorul consimte ca Bookster poate sa il contacteze prin orice mijloc disponibil/agreat de Bookster. De asemenea, utilizatorul consimte ca devine abonat al bibliotecii de la care se realizeaza Imprumutul si accepta sa fie informat despre acest lucru de catre fiecare biblioteca.

6.3. Materialele imprumutate prin Bookster vor fi returnate la punctul de retur indicat in Site, in termenul de returnare inscris pe eticheta anexata Materialului. Utilizatorul este raspunzator de Materialele imprumutate prin Bookster de la momentul receptionarii si pana la momentul returnarii si se obliga sa le foloseasca exclusiv in scop personal, necomercial si cu respectarea Documentului, sa aiba grija de ele, sa nu le instraineze, sa nu le puna la dispozitia altor persoane (cu exceptia membrilor familiei) si sa le returneze la timp.

7. CONFIDENTIALITATE

7.1. Utilizatorul va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizeaza Bookster. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

7.2. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui Site, Utilizatorul ofera Bookster acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii, si este de acord ca Bookster sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care Utilizatorul le-a trimis prin intermediul Site-ului. Bookster nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

7.3. Prin inscrierea in baza de date a Bookster, Utilizatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre Bookster si/sau terti, parteneri ai Bookster: prestatori de servicii, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci cand legislatia specifica acest lucru.

8. COMUNICAREA

8.1. Prin crearea Contului, Utilizatorul consimte in mod expres sa primeasca Newslettere de la Bookster.

8.2. Utilizatorul isi poate modifica optiunea cu privire la primirea de Newslettere in orice moment.
 • 8.2.1. prin contactarea Bookster in acest sens la adresa citesc@bookster.ro.
 • 8.2.2. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele primite de la Bookster.
 • 8.2.3. in Pagina de profil din Site.
8.3. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

8.4. Newsletterele trimise de Bookster unui Utilizator sunt personalizate si contin link-uri de autologin care, prin simpla lor accesare, conduc catre Contul acelui Utilizator, fara a fi necesara introducerea parolei. Utilizatorul intelege acest lucru si se obliga sa nu dea mai departe aceste Newslettere catre alte persoane.

9. RASPUNDERE

9.1. Bookster nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Utilizatorul sau oricare terta parte le poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Bookster a oricarei din obligatiile sale si pentru daune care rezulta din utilizarea Materialelor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

9.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (username si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

9.3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Contului, Utilizatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii si/sau utilizarii Contului, dupa caz.

9.4. Ulterior crearii Contului, accesarea si/sau utilizarea Contului in orice fel echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.

9.5. Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre Bookster, acestia fiind opozabili Utilizatorilor de la data afisarii in Site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin crearea Contului si/sau prin efectuarea unei actiuni pe Site (ex: logare in Cont).

10. INSCRIEREA DE RECENZII SI COMENTARII

10.1. Inscrierea de Recenzii si Comentarii se poate face de catre Utilizatori in Site. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile unui Material.

10.2. In momentul inregistrarii unei anumite Recenzii/Comentariu pe Site, Utilizatorii acorda Bookster o licenta neexclusiva, perpetua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Bookster de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

10.3. Fiecare Utilizator, in momentul inscrierii de Recenzie/Comentariu in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:
 • sa faca referiri doar la caracteristici ale unui anumit Material, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba sau informatii care tin de modul desfasurarii Imprumutului de la o anumita biblioteca;
 • sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator;
 • sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
 • sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit Material de pe Site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;
 • sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adrese, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;
 • sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Bookster sau sa inscrie Recenzii/ Comentarii care sa contina materiale de natura publicitara;
 • sa nu utilizeze Recenzia /Comentariul ca mijloc de comunicare cu Bookster, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Bookster inscrise pe Site;

10.4. Pe langa o evaluare realista critica, in momentul inscrierii unei Recenzii, Utilizatorul va adauga si un Rating relevant pentru Material. Recenziile, impreuna cu Rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta Rating-ul general al Materialului, numar care apare sub titlul acestora. Astfel, o Recenzie insotita de un Rating mare duce la o crestere a Rating-ului general, iar o Recenzie insotita de un Rating mic duce la o scadere a Rating-ului general.

10.5. Cand o Recenzie/Comentariu este semnalat de catre un Utilizator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Bookster pentru a determina daca incalca Termenii si Conditiile Site-ului. Textele introduse sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de catre Bookster.

10.6. In cazul in care Bookster constata incalcarea Termenilor si Conditiilor, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului de a inscrie Recenzii/Comentarii.

10.7. Recenziile, Comentariile sunt generate de Utilizatori si Bookster nu este in niciun fel responsabil pentru acestea si nu are obligatia de a le verifica, cenzura, etc. In cazul in care un Utilizator constata ca acestea incalca Documentul, are obligatia de a comunica acest fapt catre Bookster, care va face verificarile necesare si, la libera sa alegere, poate decide pastrarea, modificarea sau eliminarea textului reclamat.

11. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

11.1. Conform cerintelor Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor), Bookster va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Utilizatori.

11.2. Bookster isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal (Politica), pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucreaza datele cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, Bookster va afisa pe Site versiunea modificata a Politicii, motiv pentru care Utilizatorii sunt rugati sa verifice periodic continutul acestei Politici.

11.3. Bookster colecteaza datele cu caracter personal ale Utilizatorilor direct de la Utilizatori, astfel incat acestia au control asupra tipului de informatie pe care o ofera.

Cu titlu de exemplu:
La crearea contului Bookster, Utilizatorul transmite: adresa de e-mail, numele si prenumele, numarul de telefon, locul de munca, limba in care prefera sa citeasca si adresa. In cadrul paginii de profil din platforma Bookster, Utilizatorul are posibilitatea sa adauge informatii suplimentare, precum: fotografia sa.

Bookster colecteaza si prelucreaza ulterior anumite informatii cu privire la comportamentul Utilizatorului in timpul vizitei in site-ul Bookster, pentru a-i personaliza experienta online si a-i pune la dispozitie recomandari de lectura personalizate. Pe site, Bookster poate stoca si colecta informatii in cookie-uri si tehnologii similare. Bookster nu colecteaza si nu prelucreaza in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, Bookster nu doreste sa colecteze sau sa prelucreze date ale minorilor.

11.4. Scopul colectarii si utilizarii:
 • prestarea corespunzatoare a serviciilor oferite de Bookster;
 • informarea Utilizatorilor privind situatia Contului lor, inclusiv rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la un Imprumut de la una dintre bibliotecile din platforma, resetarea parolei etc.;
 • permiterea Utilizatorilor de a-si accesa istoricul Materialelor citite, Wishlistul si recomandarile primite prin intermediul Site-ului, precum si oferirea unei experiente personalizate pentru Utilizator in relatia cu Bookster (de exemplu, prin oferirea de recomandari personalizate);
 • imbunatatirea serviciilor Bookster prin colectarea de informatii (chestionare de satisfactie, discutii telefonice, cercetare de piata, urmarire si monitorizare a Imprumuturilor de la diverse biblioteci si comportamentului Utilizatorilor, inclusiv prin crearea de profiluri etc.);
 • trimiterea de Newslettere, recomandari si/sau alerte periodice, prin pagina de internet sau prin folosirea altor mijloace electronice (e-mail, telefon, SMS, WhatsApp, etc.);
 • oferirea de servicii si raspunsuri personalizate pentru Utilizatorii care ne solicita ajutorul prin intermediul Site-ului, prin email, telefon sau prin alte mijloace de comunicare;
 • pentru apararea intereselor legitime ale Bookster;
 • prestarea de servicii de catre terte parti, gratuit sau contra-cost, cum ar fi servicii de livrare/curierat, sampling de produse, campanii de promovare si incurajare a lecturii;

Prelucrarea datelor pentru aceste scopuri poate fi relevanta pentru executarea corespunzatoare a contractului dintre Bookster si Utilizator, contract incheiat la momentul crearii Contului Bookster de catre Utilizator si guvernat de prezentul Document, precum si pentru a-i oferi Utilizatorului o experienta cat mai buna.

De asemenea, prelucrarea se poate baza pe interesul legitim al Bookster de a-si desfasura, promova, apara si dezvolta activitatea, precum si de a incuraja in orice mod lectura si educatia. In orice situatie in care Bookster foloseste informatii pentru un interes legitim al sau, are grija si ia toate masurile necesare pentru ca drepturile si libertatile fundamentale ale Utilizatorilor sa nu fie afectate.

Cu toate acestea, Utilizatorul poate solicita oricand oprirea prelucrarii datelor sale cu caracter personal conform punctului 11.11 de mai jos.

11.5. Ca regula generala, Bookster va stoca datele cu caracter personal ale Utilizatorului cat timp acesta are un cont in platforma Bookster. Utilizatorul poate solicita oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului si Bookster va da curs acestor solicitari, conform punctului 11.11 de mai jos, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele legitime o impun.

11.6. Prin completarea datelor in formularul de creare de Cont si/sau in Pagina de Profil sau oriunde in platforma Bookster, Utilizatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale furnizate catre Bookster (nume, prenume, email, telefon, fotografia incarcata pe Site, loc de munca, adresa, limba in care prefera sa citeasca, activitatea din Cont, si orice alte informatii furnizate de Utilizator catre Bookster) sa fie incluse in baza de date a Bookster si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus la punctul 11.4. Prelucrarea datelor include colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, divulgarea, consultarea, inclusiv prin existenta unui proces decizional automatizat (crearea de profiluri pentru o experienta personalizata); stocarea pana la momentul retragerii consimtamantului Utilizatorului; afisarea pe Site in pagini accesibile si altor Utilizatori; afisarea pe etichetele lipite pe Materialele imprumutate, unde pot fi vazute de orice persoana care intra in contact cu Materialul respectiv.

11.7. Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul declara in mod expres ca a citit Documentul si Politica si a luat la cunostinta faptul ca ii sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de a solicita Bookster acces la date, rectificarea sau stergerea acestora sau restrictionarea prelucrarii, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a se adresa autoritatii de supraveghere sau justitiei in caz de incalcare a drepturilor pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

11.8. De asemenea, Bookster poate transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale Utilizatorului altor entitati inclusiv in afara SEE, dar numai in scopurile mentionate la punctul 11.4, si conform legislatiei in vigoare, inclusiv, dar fara a se limita la: bibliotecile prezente in platforma, furnizorii de servicii de curierat, furnizorii de servicii de marketing, furnizorii de servicii de plata/bancare, furnizorii de servicii IT, furnizorii de servicii clienti (customer support), marketing, telemarketing sau alte servicii, altor companii, etc., care vor putea transmite sau oferi acces la aceste date catre terti numai in scopurile mentionate la punctul 11.4, si cu respectarea legislatiei in vigoare.

11.9. Informatiile Utilizatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

11.10. Site-ul Bookster foloseste Facebook Pixel si Google Analytics, iar datele colectate ajuta la masurarea performantei campaniilor de incurajare a lecturii, livrarea reclamelor si masurarea succesului acestora in toate browserele si pe toate dispozitivele folosite de un cititor. Nu inregistram nume, prenume sau alte date cu caracter personal. Accesam statistici, masuram numarul de oameni care interactioneaza cu reclamele noastre si prezentam recomandari personalizate celor care au vizitat in trecut site-ul nostru si care au citit un articol online, au vizionat un video, au ascultat un podcast sau au imprumutat prin platforma Bookster carti, articole tiparite sau studii de caz.

11.11. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: Str. Copilului nr. 20A, sector 1, Bucuresti, in atentia Bookster, Utilizatorul isi poate retrage consimtamantul in orice moment, fara a afecta legalitatea prelucrarii efectuate pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia. In cazul in care retragerea consimtamantului face imposibila colaborarea dintre Bookster si Utilizator, aceasta va duce la anularea Contului si oprirea accesului la Continut.

12. FORTA MAJORA

12.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

12.2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Documentului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune interese.

13. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Document este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Bookster si Utilizatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente, de pe raza municipiului Bucuresti.