Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal

PLATFORMA BOOKSTER

1. Operatorul de date

Bookster este marca inregistrata si denumirea sub care Bookster Experience SRL, o societate cu raspundere limitata, avand sediul in Drumul Sabareni nr. 24-26, biroul 1A06F, Corp Administrativ, Sector 6, Bucuresti, Romania, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/16111/2020, avand CUI 43370198, e-mail citesc@bookster.ro, isi desfasoara activitatea si actioneaza in calitate de operator de date (denumita in continuare „Bookster” sau „Societatea”).

Conform cerintelor Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor), Bookster va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de persoanele fizice inregistrate pe acest Site („Utilizatori”). Aceasta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal („Politica”), alaturi de Termenii si Conditiile acestui Site si orice alte documente la care se face referire in continutul acestei Politici, urmareste sa ofere Utilizatorului informatii cu privire la datele cu caracter personal pe care le colectam de la acesta sau pe care acesta ni le pune la dispozitie in raporturile pe care le avem, inclusiv prin Platforma Bookster si modul in care vor fi prelucrate de noi.

Bookster isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucreaza datele cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, Bookster va afisa pe Site versiunea modificata a Politicii unde poate fi consultata, iar daca modificarile sunt semnificative sau privesc continutul Politicii, Utilizatorii vor fi instiintati despre aceasta.

2. Scopurile, categoriile de date, temeiul legal si durata prelucrarii

De regula, Bookster colecteaza datele cu caracter personal ale Utilizatorilor direct de la acestia, astfel incat Utilizatorii au control asupra tipului de informatie pe care o ofera. De asemenea, angajatorul sau societatea in cadrul careia Utilizatorii isi desfasoara activitatea furnizeaza periodic o actualizare a Utilizatorilor din cadrul organizatiei sale care pot să utilizeze serviciile oferite de Platforma Bookster, prin furnizarea numelui, prenumele, adresei de e-mail, denumirea și adresa organizatiei unde isi desfasoara activitatea Utilizatorul.

Platforma Bookster actioneaza ca o platforma de intermediere intre bibliotecile care isi pun la dispozitie materialele precum carti, articole tiparite sau studii de caz, („Materialele”), pe de o parte, si Utilizatorii, care sunt beneficiarii finali, pe de alta parte. Materialele includ și acele materiale puse la dispoziție de Bookster, precum lecturile online.

2.1. Crearea si gestionarea contului de Utilizator. Utilizarea Platformei Bookster

Pentru a putea utiliza Platforma Bookster, este necesar sa va creati un cont de Utilizator, prin intermediul caruia veti putea solicita pentru imprumut sau veti putea accesa diverse Materiale. La crearea contului Bookster, Utilizatorul transmite: adresa de e-mail, numele si prenumele, numar de telefon, oras, locul de munca si parola. In cadrul paginii de profil din Platforma Bookster, Utilizatorul are posibilitatea sa adauge informatii suplimentare optionale precum fotografia sa, limba in care prefera sa citeasca si adresa de livrare pentru a se asigura livrarea Materialelor la alta adresa decat cea de la locul de munca, atunci cand aceasta optiune este disponibila. In cadrul contului Utilizatorului exista o sectiune „Biblioteca ta” in care este mentionat un istoric al tuturor Materialelor citite/accesate de catre Utilizator, precum si o sectiune „Wishlist” in care apar mentionate Materialele pe care Utilizatorul doreste sa le citeasca/acceseze, informațiile din aceste secțiuni fiind disponibile Utilizatorului. Din contul creat in Platforma Bookster pot fi gestionate anularile/ retururile/ prelungirile sau orice aspecte referitoare la un imprumut, resetarea parolei sau actualizarea datelor și are loc informarea Utilizatorilor cu privire la situatia contului lor. Bookster pastreaza si data inregistrarii la care Utilizatorul si-a creat contul.

Platforma Bookster ofera posibilitatea Utilizatorului de a selecta nivelul de confidentialitate al contului sau: fie public, caz in care alti cititori pot vedea profilul (respectiv numele Utilizatorului si fotografia) si Materialele citite/accesate de un Utilizator, fie privat, caz in care profilul nu poate fi vazut de alti cititori, iar numele Utilizatorului nu apare in sectiunea „Activitate booksteri”.

Aceasta activitate de prelucrare are la baza executarea unui contract la care Utilizatorul este parte (Termenii si Conditiile disponibile in Platforma Bookster), iar selectarea nivelului de confidențialitate al contului Utilizatorului (public/privat) se efectuează de către Utilizator in mod voluntar pe baza opțiunii Utilizatorului care poate fi modificata in sensul activării/dezactivării in orice moment.

Datele cu caracter personal asociate contului de Utilizator vor fi pastrate pe perioada in care contul este activ si pentru o perioada ulterioara de 3 ani de la inchiderea contului, necesara protejarii drepturilor Societatii.

2.2. Intermedierea serviciilor de imprumut si accesare Materiale, asigurarea livrarii Materialelor si informarea cu privire la stadiul imprumutului. Desfasurarea campaniilor Bookster

Atunci cand solicitati imprumutul unui anumit Material, Bookster va identifica biblioteca ce poate asigura disponibilitatea Materialului pe baza unui soft de Matching for Reading, iar ulterior va asigura livrarea Materialului si informarea Utilizatorului cu privire la stadiul imprumutului solicitat, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta, precum e-mailul. De asemenea, Bookster poate oferi accesul online la anumite Materiale.

Pentru acest scop, Societatea va prelucra urmatoarele date cu caracter personal de la Utilizatori: nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, denumirea și adresa organizatiei unde isi desfasoara activitatea Utilizatorul, adresa de livrare (atunci cand alegeti livrarea la o alta adresa decat locul de munca) si Materialele imprumutate/accesate. Numele, prenumele si denumirea și adresa organizatiei unde isi desfasoara activitatea Utilizatorul vor fi afisate pe etichetele lipite pe Materialele imprumutate si/sau pe ambalajul in care sunt livrare Materialele (unde vor fi disponibile persoanelor care intra in contact cu Materialele), aceasta fiind necesar pentru a ne asigura ca Materialele ajung la Utilizatorii care le-au comandat.

Intrucat Bookster actioneaza ca intermediar intre Utilizatori si biblioteci in vederea furnizarii Materialelor solicitate spre imprumut (contractul de imprumut fiind incheiat intre biblioteca și Utilizator), Bookster, dupa caz, va furniza bibliotecii identificata ca avand disponibil Materialul solicitat, datele minime necesare ale Utilizatorului pentru realizarea intermedierii, pregatirii Materialului pentru livrare si a transmiterii confirmarii abonarii Utilizatorului la biblioteca respectiva (primita de Utilizator din partea bibliotecii). Aceste date sunt: numele, prenumele, Materialul solicitat si numarul de telefon. Bibliotecile vor actiona ca operatori de date separati cu privire la datele Utilizatorilor prelucrate, in conformitate cu propriile informari/politici de prelucrare a datelor accesibile in politica de termeni si conditii ale platformei.

De asemenea, Bookster poate organiza diverse campanii online puse la dispoziția Utilizatorilor în Platforma Bookster, unde Utilizatorii se pot inscrie si/sau participa (de exemplu setari de obiective de lectura si urmarirea atingerii obiectivelor, concursuri, chestionare etc.), pe care Bookster le considera utile pentru incurajarea lecturii. In acest caz Bookster va prelucra datele cu caracter personal puse la dispozitie de Utilizator in cadrul Platformei Bookster.

Aceasta activitate de prelucrare are la baza executarea unui contract la care Utilizatorul este parte (Termenii si Conditiile disponibile in Platforma Bookster si conditiile specifice de desfasurare pentru diverse campanii lansate de Bookster la care participa Utilizatorul).

Datele cu caracter personal vor fi pastrate pe durata de existenta a contului pe Platforma Bookster, precum si pentru o perioada ulterioara de 3 ani de la inchiderea contului, necesara protejarii drepturilor Societatii.

2.3. Transmiterea de buletine informative, newslettere si recomandari de lectura

Bookster prelucreaza datele cu caracter personal ale Utilizatorilor, precum nume si prenume, adresa de e-mail si numarul de telefon pentru transmiterea buletinelor informative (newslettere si recomandari de lectura) prin e-mail, SMS si apel telefonic.

Prin newslettere, Utilizatorii sunt informati prin e-mail, SMS sau apel telefonic despre noutatile de pe rafturile bibliotecilor disponibile prin Bookster, informatii despre cea mai recenta campanie de incurajare a lecturii, o recenzie saptamanala pe e-mail, scrisa cu drag de unul dintre booksterii din echipa Societatii, in baza consimtamantului Utilizatorului.

Bookster colecteaza si prelucreaza date cu caracter personal precum data nasterii si informatii cu caracter demografic (varsta si sex) cu scopul de a transmite, prin e-mail sau SMS, buletine informative personalizate catre Utilizatori (mesaje personalizate cu ocazia zilei de nastere a Utilizatorului, recomandari de lectura personalizate).

Asemenea categorii de date cu caracter personal sunt colectate si prelucrate de Bookster in scopul transmiterii de buletine informative personalizate, exclusiv in baza consimtamantului Utilizatorului, acesta avand optiunea de a pune la dispozitia noastra asemenea date prin completarea campurilor facultative din cadrul formularului de creare cont sau, dupa caz, din cadrul contului de Utilizator, sectiunea Setari – Contul tau.

De asemenea, Bookster colecteaza si prelucreaza informatii cu privire la comportamentul Utilizatorului in timpul vizitei pe Platforma Bookster, pentru a-i personaliza experienta online si a-i pune la dispozitie recomandari de lectura personalizate, pe e-mail sau in contul Bookster, in baza consimtamantului acestuia.

Utilizatorii pot sa isi actualizeze preferintele din contul Bookster, prin accesarea sectiunii „Notificari” sau pot sa se dezaboneze prin accesarea linkului inserat la finalul fiecarui buletin informativ primit prin e-mail/SMS sau in mod direct in cadrul apelului telefonic.

Datele Utilizatorilor vor fi pastrate si utilizate pentru acest scop pana la momentul in care Utilizatorul solicita dezabonarea/retragerea consimtamantului, dar nu mai mult de 3 ani de la data inchiderii contului pe Platforma Bookster, oricare dintre acestea intervine mai devreme.

2.4. Raspunsul la intrebarile, solicitarile sau reclamatiile Utilizatorilor

Societatea va prelucra datele cu caracter personal, precum nume, prenume, adresa de e-mail si orice alte informatii sau detalii care ne vor fi furnizate in cadrul corespondentei pentru a solutiona si a raspunde la intrebarile, solicitarile sau reclamatiile Utilizatorilor legate de utilizarea Bookster, prin formularul de contact de pe Platforma Bookster sau prin orice alt mijloc de comunicare utilizat.

Aceasta prelucrare are la baza interesul nostru legitim de a mentine o buna relatie cu Utilizatorii, permitandu-ne sa oferim raspunsuri la intrebarile, solicitarile sau reclamatiile Utilizatorilor si de a ne proteja drepturile si bunurile Societatii.

Aceste date vor fi stocate pe durata necesara prelucrarii si emiterii unui raspuns la solicitarea Utilizatorului si pe durata de timp necesara protejarii drepturilor Societatii, tinand cont de legea aplicabila, inclusiv de termenul de prescriptie.

2.5. Navigarea pe Platforma Bookster. Utilizarea cookie-urilor

Atunci cand Utilizatorii viziteaza Platforma Bookster, pot fi stocate si colectate in cookie-uri si tehnologii similare informatii cu caracter tehnic care pot identifica Utilizatorul, cum ar fi adresa IP sau date privind vizitele pe Site-ul web.

Principalul scop al utilizarii cookie-urilor este, pe de o parte, sa asigure buna functionare si operare a Platformei Bookster (in cazul cookie-urilor strict necesare), sau, pe de alta parte, sa ajute Utilizatorul sa aiba parte de o experienta de navigare imbunatatita, sa efectueze anumite functii si sa ii permita Platformei sa “retina” actiunile sau preferintele utilizatorului de-a lungul timpului.

Site-ul Bookster foloseste Facebook Pixel si Google Analytics (cookies terta parte), iar datele colectate ne ajuta sa masuram performanta campaniilor noastre de incurajare a lecturii si sa masuram succesul acestora in toate browserele si pe toate dispozitivele folosite de un cititor. Pentru aceasta nu inregistram nume sau prenume. Accesam statistici, masuram numarul de oameni care interactioneaza cu reclamele noastre si prezentam recomandari personalizate celor care au vizitat in trecut Site-ul nostru si care au citit un articol online, au vizionat un video sau au imprumutat carti, articole tiparite sau studii de caz.

De asemenea, Site-ul Bookster foloseste Hotjar cu scopul de a intelege modul in care Utilizatorii interactioneaza cu website-ul. Acest lucru ne ajuta sa imbunatatim modul in care functioneaza Site-ul Bookster, de exemplu, asigurandu-ne ca Utilizatorii gasesc cu usurinta ceea ce cauta, optimizand experienta acestora.

Pentru mai multe informatii despre utilizarea cookie-urilor pe Platforma Bookster si scopurile in care acestea sunt utilizate, precum si cu privire la posibilitatile de a controla si/sau dezactiva cookie-urile, Societatea va incurajeaza sa consultati sectiunea de setări cookies din contul Utilizatorului.

2.6. Sondaje, studii privind satisfactia Utilizatorilor si feedback-ul Utilizatorilor. Imbunatatirea serviciilor Bookster

Bookster va prelucra datele cu caracter personal ale Utilizatorilor atunci cand acestia decid sa participe la sondajele sau studiile noastre privind gradul de satisfactie a Utilizatorului sau cand ne furnizeaza feedback și recenzii cu privire la produsele si serviciile noastre. Astfel de date cu caracter personal vor fi prelucrate in scopul de mai sus doar pe baza consimtamantului Utilizatorului, avand de asemenea in vedere si interesul nostru legitim de a ne ajuta sa intelegem nevoile si asteptarile Utilizatorilor cu privire la produsele și serviciile noastre, pentru a imbunatatii produsele si serviciile Bookster. Participarea Utilizatorilor la astfel de sondaje sau studii de satisfactie este voluntara. In consecinta, este alegerea Utilizatorilor daca ne furnizeaza sau nu datele cu caracter personal (precum nume si prenume, adresa de e-mail, informatii privind preferintele si obiceiurile lor sau alte date cu caracter personal pe care doresc sa le ofere), prin completarea formularelor de participare, sau prin alte formulare similare furnizate in cadrul respectivelor sondaje, studii sau solicitări de feedback.

Societatea poate de asemenea solicita și utiliza datele Utilizatorilor in scopuri statistice, pentru imbunatatirea serviciilor (inclusiv prin analiza si intelegerea comportamentului Utilizatorilor). In acest scop vor fi utilizate de catre Bookster datele furnizate direct de către Utilizator și cele rezultate din utilizarea Platformei Bookster de catre acesta, precum istoricul de imprumuturi realizate prin Platforma Bookster si comportamentul in cadrul Platformei Bookster. În acest caz, Bookster se intemeiaza pe interesul sau legitim de a-si imbunatati serviciile si de a-si dezvolta activitatea.

Datele cu caracter personal colectate in acest scop vor fi stocate pe durata de existenta a contului Utilizatorului pe Platforma Bookster, moment dupa care datele cu caracter personal vor fi anonimizate sau distruse/sterse.

2.7. Link-uri catre Facebook, Instagram si LinkedIn

In scopul optimizarii functionale continue, am implementat in Platforma Bookster link-uri catre conturile Bookster de pe platformele Facebook, Instagram si LinkedIn.

Puteti recunoaste link-urile dupa logo-urile Facebook, Instagram si LinkedIn inserate pe Site-ul nostru. Atunci cand Utilizatorul face click pe fiecare logo, link-ul stabileste o conexiune directa catre site-urile Facebook, Instagram sau LinkedIn. Atunci cand Utilizatorul va face click pe butonul „share” pe Facebook in timp ce este conectat la contul sau de Facebook, va putea fi conectat continutul serviciilor noastre online la conturile sau de utilizator Facebook. Facebook va putea astfel sa asocieze utilizarea serviciilor noastre online cu contul de utilizator pe respectiva platforma. Dorim sa subliniem ca utilizarea datelor cu caracter personal ale Utilizatorilor prin folosirea retelelor sociale Facebook, Instagram si LinkedIn este supusa termenilor si conditiilor si politicilor de confidentialitate stabilite de respectivele companii, asupra carora Societatea nu are niciun control sau responsabilitate. Pentru mai multe informatii privind politicile de confidentialitate adoptate de aceste companii, vizitati: (i) pentru Facebook – https://www.facebook.com/policy.php , (ii) pentru Instagram – https://help.instagram.com/519522125107875 , (iii) pentru LinkedIn - https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy . Daca Utilizatorul nu doreste ca Facebook, Instagram si LinkedIn sa asocieze utilizarea serviciilor noastre online cu contul de utilizator, va rugam sa nu accesati link-urile respective de pe Platforma Bookster.

Aceasta activitate de prelucrare are la baza interesul legitim de a permite interactiunea cu persoanele interesate prin intermediul canalelor de social media Facebook, Instagram si LinkedIn.

2.8. Interactiunile cu utilizatorii de social media

Vom prelucra datele cu caracter personal ale Utilizatorilor, precum prenumele si numele, imaginea, numele de utilizator si, dupa caz, adresa de e-mail, numarul de telefon si orice alte informatii sau detalii care ne sunt comunicate atunci cand acestia interactioneaza cu Bookster prin intermediul canalelor de social media precum Facebook, Instagram si LinkedIn pe paginile oficiale ale Bookster sau atunci cand ne adreseaza intrebari sau cereri prin aceste canale de comunicare, pe baza interesului legitim de a permite interactiunea cu persoanele interesate de informatiile publicate pe profilurile de social media administrate de Bookster si de a oferi un raspuns intrebarilor/solicitarilor astfel adresate.

Accesul la paginile noastre oficiale active pe aceste platforme de social media se face in conditiile stabilite exclusiv de Facebook, Instagram si LinkedIn. Fiecare platforma de socializare are propria sa politica de confidentialitate a datelor. In cazul in care vor exista intrebari cu privire la utilizarea datelor de catre respectivele platforme, sau pentru informatii despre scopul sau categoriile de date cu caracter personal colectate si prelucrate de respectivele platforme, precum si despre drepturile Utilizatorilor si posibilitatile de configurare pentru a proteja spațiul privat, Societatea incurajeaza sa fie consultate politicile lor de confidentialitate indicate la punctul 2.7. de mai sus.

Pentru niciunul dintre scopurile prevazute anterior, prin Platforma Bookster nu sunt colectate si nu sunt prelucrate in niciun mod date sensibile, prevazute de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal.

3. Prelucrarea datelor persoanelor cu vârsta de peste 18 ani

Bookster nu doreste sa colecteze sau sa prelucreze date ale minorilor. Astfel, toate activitățile de prelucrare a datelor cu caracter personal prezentate in aceasta Politica se refera exclusiv la persoane care au cel putin varsta majoratului in statul de resedinta (in Romania aceasta varsta este de 18 ani). Utilizarea sistemelor, precum si a rezultatelor prelucrarii este interzisa cu privire la persoanele care nu au implinit aceasta varsta. In cazul in care, in ciuda eforturilor noastre rezonabile de prevenire, o astfel de prelucrare are totusi loc, o vom inceta odata ce observam faptul ca Utilizatorii nu au implinit varsta mentionata mai sus.

4. Luarea deciziilor in mod automat si creare de profiluri in mod automat

La fel ca multe companii, Bookster utilizeaza uneori automatizarea pentru a putea oferi Utilizatorilor experiente si interactiuni mai bune, mai coerente si mai personalizate cu Platforma Bookster, precum si buletine informative despre care credem ca vor fi de interes pentru Utilizatori.

In acest sens anumite date cu caracter personal la care se face referire in aceasta Politica, respectiv istoricul materialelor lecturate/accesate de catre Utilizator, numele, prenumele Utilizatorului, adresa de e-mail, nr. de telefon, data nasterii si informatii cu caracter demografic (varsta si sex) sunt supuse unor procese decizionale automatizate, inclusiv crearea de profiluri.

Scopul acestui tip de prelucrare este furnizarea unor buletine informative, inclusiv recomandari de lectura personalizate preferintelor Utilizatorului, avand ca temei legal consimtamantul Utilizatorului, prin canalele de comunicare selectate de Utilizator.

Aceste categorii de date sunt utile pentru ca indica preferintele Utilizatorului si pot fi folosite pentru a determina viitoare Materiale de care Utilizatorul ar fi interesat, pentru a incuraja lectura. Logica implicata de prelucrare este furnizarea unor titluri de Materiale pe baza materialelor lecturate/accesate de catre Utilizator si, dupa caz, tinand cont si de varsta si sexul acestuia.

Semnificatiile si consecintele preconizate ale acestei prelucrari pentru persoana vizata sunt faptul ca ii va fi recomandat un anumit Material pentru lectura dintr-un anumit gen literar/al unui anumit autor, acesta fiind un Material similar materialelor citite de Utilizator sau de Utilizatori cu profile similare. Aceasta recomandare va putea influenta decizia pe care Utilizatorul o va lua cu privire la urmatoarea lectura, respectiv cu privire la urmatorul material imprumutat sau consultat pe Platforma Bookster.

Utilizatorul se va putea dezabona oricand de la a primi asemenea comunicari informative personalizate prin actualizarea preferintelor sale din contul Bookster, prin accesarea sectiunii „Notificari” sau prin accesarea linkului inserat la finalul fiecarui buletin informativ primit prin e-mail/SMS sau in mod direct in cadrul apelului telefonic.

5. Destinatarii datelor cu caracter personal

Societatea poate transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale Utilizatorului altor companii partenere, localizate in Uniunea Europeană („UE”) sau Spațiul Economic European („SEE”), dar numai pentru a ne ajuta sa atingem scopurile mentionate la punctul 2 de mai sus si conform legislatiei in vigoare, in limita obligatiilor contractuale asumate fata de Societate, precum: bibliotecile partenere care furnizeaza Materialele si a caror lista actualizata este disponibila pe Platforma Bookster (acestea va vor contacta direct legat de imprumuturile plasate), PERFECT GLOBAL BUSINESS S.R.L. – furnizorul software-ului Matching for Reading care actioneaza ca persoana imputernicita, angajatorii/societățile în cadrul cărora Utilizatorii își desfășoară activitatea (ex. Topul lunar al cititorilor, raportari legate de exemplarele aflate în posesia Utilizatorilor, insa respectand principiul minimizarii datelor si evitând corelarea numelor/e-mailurilor cu titlurile solicitate prin plaftorma etc.), furnizorii de servicii de curierat, furnizorii de servicii de marketing, furnizorii de servicii IT, furnizorii de servicii clienti (customer support), cu sediile in Romania. Datele cu caracter personal pe care le divulgam sunt limitate la informatiile cu caracter personal minime care sunt necesare pentru prestarea respectivelor servicii si le solicitam acestor parteneri sa nu utilizeze datele cu caracter personal in niciun alt scop. Depunem toate eforturile pentru a ne asigura ca toate entitatile cu care lucram stocheaza datele cu caracter personal ale Utilizatorilor in conditii de siguranta si securitate.

Informatiile Utilizatorului cu caracter personal pot fi puse la dispozitie sau transmise catre terti si in situatiile de mai jos, iar acestia pot avea acces la date in indeplinirea sarcinilor sau in interactiunile lor cu Societatea: (i) autoritati publice, auditori financiari sau juridici sau institutii cu competente in realizarea de inspectii si controale asupra activitatii si activelor Societatii, care solicita Societatii sa furnizeze informatii, in virtutea obligatiilor legale ale acesteia din urma. Aceste autoritati publice sau institutii pot fi Autoritatea Nationala pentru Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal, Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala, Parchetul General, Politia Romana, (ii) pentru respectarea unei cerinte legale sau pentru protejarea drepturilor si activelor Societatii noastre sau ale altor entitati sau persoane, precum executorii judecatoresti, instantele judecatoresti si alte organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate, (iii) terti achizitori, in masura in care activitatea Bookster ar fi transferata (in totalitate sau partial), iar datele persoanelor vizate ar fi parte din activele care fac obiectul unei astfel de tranzactii.

6. Transferul datelor cu caracter personal in strainatate

In contextul operatiunilor descrise mai sus, datele cu caracter personal nu vor fi transferate in strainatate in state terte, din afara UE sau SEE.

7. Securitatea prelucrarii datelor

Societatea va informeaza ca evalueaza si actualizeaza constant masurile de securitate implementate pentru a asigura o prelucrare a datelor cu caracter personal in conditii de siguranta si securitate.

8. Refuzul furnizarii datelor si consecintele acestuia

Datele cu caracter personal prelucrate pentru scopurile prevazute la urmatoarele puncte de mai sus: (i) 2.1 - in vederea crearii, gestionarii contului si utilizarea Platformei Bookster, (ii) 2.2 - in vederea intermedierii serviciilor de imprumut si accesare Materiale, asigurarea livrarii Materialelor si informarea cu privire la stadiul imprumutului, precum și desfășurarea campaniilor Bookster reprezinta o obligatie contractuala/necesara in vederea incheierii unui contract cu Societatea.

In cazul in care Utilizatorul nu furnizeaza datele cu caracter personal in scopurile mentionate mai sus, nu vor putea fi utilizate facilitatile puse la dispozitie de Platforma Bookster, iar produsele/serviciile nu vor putea fi furnizate.

9. Drepturile persoanelor vizate

In contextul prelucrarii datelor cu caracter personal, Utilizatorii au urmatoarele drepturi:

a. Dreptul de acces la datele cu caracter personal prelucrate: aveti dreptul de a obtine confirmarea faptului ca datele cu caracter personal sunt sau nu prelucrate si, in caz afirmativ, de a avea acces la tipul de date cu caracter personal si conditiile in care sunt prelucrate, prin adresarea unei cereri in acest sens catre Bookster;

b. Dreptul de a solicita rectificarea datelor cu caracter personal: aveti posibilitatea de a solicita, prin adresarea unei cereri in acest sens catre Bookster, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte, precum si completarea datelor incomplete;

c. Dreptul de a solicita stergerea datelor cu caracter personal: aveti posibilitatea de a solicita stergerea datelor cu caracter personal in cazul in care (i) datele nu mai sus necesare in scopul initial (si nu exista un nou scop legal), (ii) temeiul juridic al prelucrarii este consimtamantul persoanei vizate, persoana vizata isi retrage consimtamantul si nu exista alt temei legal, (iii) persoana vizata isi exercita dreptul la opozitie, iar operatorul nu are motive legitime care sa prevaleze pentru a continua prelucrarea, (iv) datele au fost prelucrate ilegal, (v) stergerea este necesara pentru conformarea cu legislatia UE sau legislatia romana;

d. Dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii: aveti dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii in cazurile in care: (i) considerati ca datele cu caracter personal prelucrate sunt inexacte, pentru o perioada care sa permita operatorului sa verifice exactitatea datelor cu caracter personal; (ii) prelucrarea este ilegala, insa dumneavoastra nu doriti ca sa va stergem datele cu caracter personal, ci sa restrangem utilizarea acestor date; (iii) in cazul in care operatorul de date nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopurile menționate mai sus, insa dumneavoastra aveti nevoie de date pentru a constata, exercita sau apara un drept in instanta sau (iv) v-ati opus prelucrarii, pentru intervalul de timp in care sa verificam daca temeiurile legitime ale operatorului de date prevaleaza asupra drepturilor persoanei vizate;

e. Dreptul de a va retrage consimtamantul cu privire la prelucrare: in cazurile in care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamantul dumneavoastra, acesta poate fi retras oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii consimtamantului, ramanand in continuare valabila;

f. Dreptul de a va opune cu privire la prelucrarea datelor din motive legate de situatia particulara in care va aflati, atunci cand prelucrarea se intemeiaza pe un interes legitim, precum ai de a va opune, in orice moment, prelucrarii datelor în scopuri de marketing direct, inclusiv crearea de profiluri;

g. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automatizata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza pe aceasta in mod similar intr-o maniera semnificativa;

h. Dreptul la portabilitatea datelor, insemnand dreptul de a primi datele cu caracter personal pe care le-ati furnizat operatorului de date intr-o forma structurata, utilizata in mod curent si care poate fi citita automat, precum si dreptul de a transfera respectivele date catre un alt operator, in cazul in care prelucrarea are la baza consimtamantul dumneavoastra sau executarea unui contract si se realizeaza prin mijloace automate;

i. Dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere - Autoritatea Nationala pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) si dreptul de a va adresa instantelor de judecata competente.

Drepturile de mai sus pot fi exercitate in orice moment. Utilizatorul isi poate exercita drepturile pe baza unei cereri transmise pe e-mail la citesc@bookster.ro. Este posibil ca in anumite cazuri sa va solicitam anumite date cu caracter personal suplimentare pentru a va identifica atunci cand va exercitati aceste drepturi.

10. Date de contact

Pentru mai multe informatii referitoare la practicile noastre de confidentialitate, daca aveti intrebari sau daca doriti sa transmiteti o reclamatie, precum si daca doriti sa contactati sau sa adresati o cerere responsabilului Bookster cu protectia datelor, va rugam sa ne contactati la datele de contact indicate mai sus la punctul 1.