Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal

BIBLIOTECA BOOKSTER

REGULAMENT

1. Bookster este marca inregistrata si denumirea sub care Asociatia Educatie pentru Toti Copiii a fost autorizata sa functioneze ca biblioteca publica. Asociatia Educatie pentru Toti Copiii este o persoana juridica non-profit cu sediul (sucursala) in Bucuresti, Str. Maior Gh. Sontu nr. 6, Sector 1, CIF RO29467862, email citesc@bookster.ro.

2. Conform cerintelor Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor), Bookster va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Utilizatori. Bookster isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal (Politica), pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucreaza datele cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, Bookster va afisa pe Site versiunea modificata a Politicii, motiv pentru care Utilizatorii sunt rugati sa verifice periodic continutul acestei Politici.

3. Bookster colecteaza datele cu caracter personal ale Utilizatorilor direct de la Utilizatori, astfel incat acestia au control asupra tipului de informatie pe care o ofera.
Cu titlu de exemplu:
La crearea contului Bookster, Utilizatorul transmite: adresa de e-mail, numele si prenumele, numarul de telefon, locul de munca, limba in care prefera sa citeasca si adresa. In cadrul paginii de profil din platforma Bookster, Utilizatorul are posibilitatea sa adauge informatii suplimentare precum fotografia si poate conecta contul Bookster cu contul Facebook. Politica de confidentialitate Facebook poate fi consultata aici.
Bookster colecteaza si prelucreaza ulterior anumite informatii cu privire la comportamentul Utilizatorului in timpul vizitei in site-ul Bookster, pentru a-i personaliza experienta online si a-i pune la dispozitie recomandari de lectura personalizate. Pe site, Bookster poate stoca si colecta informatii in cookie-uri si tehnologii similare. Bookster nu colecteaza si nu prelucreaza in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, Bookster nu doreste sa colecteze sau sa prelucreze date ale minorilor.

4. Scopul colectarii si utilizarii datelor este:
  • prestarea corespunzatoare a serviciilor oferite de Bookster;
  • informarea Utilizatorilor privind situatia Contului lor, inclusiv rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la un Imprumut, resetarea parolei, etc.;
  • permiterea Utilizatorilor de a-si accesa istoricul Materialelor citite, Wishlist-ul si recomandarile primite prin intermediul Site-ului, precum si oferirea unei experiente personalizate pentru Utilizator in relatia cu Bookster (de exemplu, prin oferirea de recomandari personalizate);
  • imbunatatirea serviciilor Bookster prin colectarea de informatii (chestionare de satisfactie, discutii telefonice, cercetare de piata, urmarire si monitorizare a Imprumuturilor si comportamentului Utilizatorilor, inclusiv prin crearea de profiluri etc.);
  • trimiterea de Newslettere , recomandari si/sau alerte periodice, prin pagina de internet sau prin folosirea altor mijloace electronice (e-mail, telefon, SMS, WhatsApp, etc);
  • oferirea de servicii si raspunsuri personalizate pentru Utilizatorii care ne solicita ajutorul prin intermediul Site-ului, prin email, telefon sau prin alte mijloace de comunicare;
  • pentru apararea intereselor legitime ale Bookster
  • prestarea de servicii de către terțe părți, gratuit sau contra-cost, cum ar fi servicii de livrare/curierat, sampling de produse, campanii de promovare si incurajare a lecturii.

Prelucrarea datelor pentru aceste scopuri poate fi relevanta pentru executarea corespunzatoare a contractului dintre Bookster si Utilizator, contract incheiat la momentul crearii Contului Bookster de catre Utilizator si guvernat de prezentul Document, precum si pentru a-i oferi Utilizatorului o experienta cat mai buna.

De asemenea, prelucrarea se poate baza pe interesul legitim al Bookster de a-si desfasura, promova, apara si dezvolta activitatea, precum si de a incuraja in orice mod lectura si educatia. In orice situatie in care Bookster foloseste informatii pentru un interes legitim al sau, are grija si ia toate masurile necesare pentru ca drepturile si libertatile fundamentale ale Utilizatorilor sa nu fie afectate.

Cu toate acestea, Utilizatorul ne poate solicita oricand oprirea prelucrarii datelor sale cu caracter personal conform punctului 11 de mai jos.

5. Ca regula generala, Bookster va stoca datele cu caracter personal ale Utilizatorului cat timp acesta are un cont in platforma Bookster. Utilizatorul poate solicita oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului si Bookster va da curs acestor solicitari, conform punctului 11 de mai jos, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele legitime o impun.

6. Prin completarea datelor in formularul de creare de Cont si/sau in Pagina de Profil sau oriunde in platforma Bookster, Utilizatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale furnizate catre Bookster (nume, prenume, email, telefon, fotografia incarcata pe Site, loc de munca, adresa, limba in care prefera sa citeasca, activitatea din Cont, si orice alte informatii furnizate de Utilizator catre Bookster) sa fie incluse in baza de date a Bookster si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus la punctul 4. Prelucrarea datelor include colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, divulgarea, consultarea, inclusiv prin existenta unui proces decizional automatizat (crearea de profiluri pentru o experienta personalizata); stocarea pana la momentul retragerii consimtamantului Utilizatorului; afisarea pe Site in pagini accesibile si altor Utilizatori; afisarea pe etichetele lipite pe Materialele imprumutate si/sau pe ambalajul in care sunt livrare Materialele, unde pot fi vazute de orice persoana care intra in contact cu Materialul respectiv.

7. Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul declara in mod expres ca a citit Documentul si Politica si a luat la cunostinta faptul ca ii sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de a solicita Bookster acces la date, rectificarea sau stergerea acestora sau restrictionarea prelucrarii, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a se adresa autoritatii de supraveghere sau justitiei in caz de incalcare a drepturilor pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

8. De asemenea, Bookster poate transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale Utilizatorului altor companii, inclusiv in afara SEE, dar numai in scopurile mentionate la punctul 4, si conform legislatiei in vigoare, inclusiv, dar fara a se limita la: furnizorii de servicii de curierat, furnizorii de servicii de marketing, furnizorii de servicii de plata/bancare, furnizorii de servicii IT, furnizorii de servicii clienti (customer support), marketing, telemarketing sau alte servicii, altor companii, etc., care vor putea transmite sau oferi acces la aceste date catre terti numai in scopurile mentionate la punctul 4, si cu respectarea legislatiei in vigoare. Datele cu caracter personal pot fi de asemenea transferate către terți achizitori, în măsura în care activitatea Bookster ar fi transferată (în totalitate sau parțial), iar datele persoanelor vizate ar fi parte din activele care fac obiectul unei astfel de tranzacții

9. Informatiile Utilizatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

10. Site-ul Bookster foloseste Facebook Pixel si Google Analytics iar datele colectate ne ajuta sa masuram performanta campaniilor noastre de incurajare a lecturii si sa masuram succesul acestora in toate browserele si pe toate dispozitivele folosite de un cititor. Nu inregistram nume, prenume sau alte date cu caracter personal. Accesam statistici, masuram numarul de oameni care interactioneaza cu reclamele noastre si prezentam recomandari personalizate celor care au vizitat in trecut site-ul nostru si care au citit un articol online, au vizionat un video sau au imprumutat carti, articole tiparite sau studii de caz.

11. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: Str. Maior Gh. Sontu nr. 6, etaj 4, Sector 1, Bucuresti, in atentia Bookster, Utilizatorul isi poate retrage consimtamantul in orice moment, fara a afecta legalitatea prelucrarii efectuate pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia. In cazul in care retragerea consimtamantului face imposibila colaborarea dintre Bookster si Utilizator, aceasta va duce la anularea Contului si oprirea accesului la Continut.